Houtrotsanering

Van Dorp Bouwgroep zorgt voor onzichtbare houtrot reparaties.

Neem vrijblijvend contact op

01.

Vakkundig
team

02.

Zowel zakelijk
als particulier

03.

Meerdere
disciplines

Houtrotsanering

Houtrot steekt vaak ongemerkt de kop op en is de belangrijkste oorzaak van problemen met kozijnen en houten gevelelementen. Slecht onderhoud of onvakkundig schilderwerk is vaak de oorzaak. Het herkennen, voorkomen en behandelen ervan vereist het nodige vakwerk. 

Houtrot treedt op daar waar onvoldoende behandeld hout langdurig in aanraking komt met vocht. Het treedt vaak als eerste op bij kozijnen, liggende delen, houten gevels en verbindingen.

Na een goede inspectie en vastgesteld houtrot, volgt de houtrotsanering. Eerst wordt het rotte hout weggehaald tot aan het nog gezonde hout. Hierbij is het uiteraard belangrijk om vast te stellen tot waar het hout aangetast is, en waar het gezonde hout begint. Vaak is het door een houtrot behandeling niet nodig om al het hout te vervangen, het vakkundig uitfrezen van het rotte hout en vervanging door nieuw in combinatie met speciale reparatie pasta´s is dan afdoende. Het is hierbij van belang dat de reparatieplekken goed schoon en stofvrij worden gemaakt.

Van Dorp Bouwgroep zorgt voor onzichtbare reparaties. Gerepareerde onderdelen blijven, mits regelmatig onderhouden, als nieuw. Mocht een aangetast raam, deur of kozijn niet meer te redden zijn, dan zorgen wij voor een vakkundige vervanging van desbetreffend onderdeel. Wij geven u altijd een eerlijk en realistisch advies over wat wel of niet moet worden vervangen.

Voor meer informatie neem contact op of vraag vrijblijvend een offerte aan.

Zakelijke offerte

Vrijblijvend een zakelijke offerte aanvragen.

Particuliere offerte

Vrijblijvend een particuliere offerte aanvragen.

Overige diensten